Barion Pixel

Wakeboard Technikai Jellemzők

Wakeboard technikai Jellemzők 

Wakeboard-technikai-jellemzok

Wakeboardozás közben fontosak a technikai jellemzők, amelyek meghatározzák a deszka viselkedését a vízen és az elemeken. A deszka hossza és szélessége alapvető fontosságúak a stabilitás és a manőverezhetőség szempontjából.

A wakeboard technikai jellemzői között szerepel az alak a méret, és a flexibilitás, melyek a deszka stabilitását és manőverezhetőségét befolyásolják. Például a hosszabb deszkák általában stabilabbak, míg a szélesebbek könnyebben felszínen maradnak.

A deszka flexibilitása meghatározza, hogy mennyire könnyen reagál a rider mozdulataira, befolyásolva az ugrások és trükkök kivitelezését.

Következőkben sorra vesszük a technikai jellemzőket, jelentésüket, hogy teljes információnk legyen az általunk választott wakeboard paramétereiről.

Technikai Kifejezések és jelentésük

2024-slingshot-solo-wakeboard
Atomic Wood Core – Atom famag

A függőlegesen lemezelt famag szerkezet adja a Slingshot deszkák védjegyének számító rugalmasságot. Pehelykönnyű és strapabíró – kiváló poppolást és varázslatos érzést nyújt a parkban.

Modellek: Solo, Contrast, Coalition, Copycat Pro, Salmon, Nomad, Native, Bearden, Windsor, Space MelterSpace Rover, Johnny Rocket, Space Grom, Volt

2024-slingshot-pop-wakeboard
6x Uni-Carbon Core – 6x Uni-karbon mag

Vadonatúj, ultrakönnyű magtechnológia, amely villámgyorsan reagál a víz minden rezdülésére – a legjobb minőségű anyagokból gyártottuk és kifejezetten hajós csúszáshoz készült.

Modellek: P.O.P.

 

blank
Skinny Stance 5th Insert  – Szűk állású ötödik inzert

Az extra inzert férőhelynek köszönhetően a kötések még szűkebbre állíthatók, így egy sokkal kisebb terpeszt és stílusosabb „new age” látványt nyújtva a deszkának és riderének. Szóval kapd fel a nagyobb deszkát, csapd a közepére a kötéseket, és élvezd a legújabb trendet!

Modellek: Coalition

blank
Aggressive Nose & Tail Rocker – Agresszív lapvég rockerek

Hasonlóan a snowboard deszka végeihez, ez az agresszív orr- és farok lekerekítés megvédi a végeket az extrém pressek során és a csúszás élménye a vízen olyan lesz, mint forró kés a vajban.

Modellek: Space Melter

blank
Ballistic Base – Golyóálló talp

A deszkád és a megcsúszott felületek közötti 0.7mm golyóálló védelmet nyújtó park talpunk készen áll a bevetésre. Napi szinten tesztelve a legvakmerőbb park riderek által, és ezáltal kiérdemelve a hitelesítő pecsétet.

Modellek: Solo, Contrast, Coalition, Copycat Pro, Salmon, Nomad, Native, Bearden, Windsor, Space Melter, Space Rover, Johnny Rocket, Space Grom, Volt, Highline V2

2024-slingshot-contrast-wakeboard
Belly Channels – Hasi csatornák

Ezek funkciójukat tekintve a kontrollt hivatottak erősíteni. Sokkal vízhez kötöttebb érzetet adnak. Könnyebb a deszka irányítása valamint az irányba tartása is.

Modellek: SoloContrastNomad

2024-Volt-wakeboard-lap
Carbon Bedrock Inserts – Szénszálas csavarmenetek

Könnyű, rugalmas és szuper erős csavarmeneteink szénszálas menetsorral lettek erősítve lapba dolgozásuk előtt. Csökkentik az összsúlyt, növelik a húzóerőt és folyamatosabb rugalmasságot engednek a kötések alatt.

Modellek: Solo, Contrast, Coalition, P.O.P., Copycat Pro, Salmon, Nomad, Native, Bearden, Windsor, Space Melter, Space Rover, Johnny Rocket, Space Grom, VoltHighline V2

2024-slingshot-coalition-wakeboard
Chined Rails – Felhajlított oldalélek

A deszka oldalélei 4-5 mm-rel meg lettek emelve, hogy a deszka nehezebben akadjon meg az egyenetlenebb terepen.

Modellek: CoalitionCopycat ProBearden

2024-slingshot-native-wakeboard
Continuous Rocker Profile – Folyamatos rocker profil

A folyamatos ív a deszkában segít az utazásban, kevesebb kéz-kar terhelést és nagyobb sebességet biztosítva a vízen.

Modellek: Solo, Contrast, Copycat Pro, Salmon, Nomad, Native, Bearden, Space Melter, Space Rover, Johnny Rocket, Space Grom, Volt, Highline V2

2024-slingshot-space-rover-wakeboard-deszka
Directional Outline – Asszimetrikus körvonal

Az asszimetrikus deszkák egyedülálló új megjelenést kölcsönöznek és különleges érzetet nyújtanak a vízen és az elemeken. Világszerte merész és haladó riderek számára készült, akik a megszokottól eltérően gondolkodnak.

Modellek: Space Rover

blank
Elliptical Concave – Ellipszis alakú kerekített alj

Ez az ellipszis alakú forma a deszka hasán éltől élig valamint a deszka elejétől a végéig tart. Segít minden kerek elem megcsúszásában. Szinte rátapadsz a korlátra vagy csőre amin csúszol, mert a deszka szó szerint “körülöleli” a kerekített csúszási felületeket.

Modellek: Native, Johnny Rocket, Volt

blank
Extreme Stance Inserts – Extrém kötési lehetőségek

A korábbinál is több csavarmenet azok számára kedvez, akik úgy döntenek, hogy még radikálisabbak lesznek. Hiszen ennek köszönhetően a kötési pozíciók lehetőségének tárháza végtelen, azon riderek számára, akik nem ismernek határokat.

Modellek: Space MelterSpace Rover

2024-slingshot-windsor-wakeboard
Hybrid Rocker Profile – Hibrid rocker profil

A hybrid rocker profile rendelkezik mind a tört, több részes (3 stage rocker), mind a folyamatos (continuous rocker) felépítés bizonyos tulajdonságaival. A két deszka forma ötvözése az előnyök kiemelése és a hátrányok csökkentése céljából. Sikerült megtalálni az ideális középutat. Nagyobb poppot biztosít a folyamatos rockernél, ugyanakkor kevésbé megterhelő az “utazás” mint egy több részre osztott ívvel.

Modellek: CoalitionWindsor

blank
Signature Flex Tips – Slingshot védjegyének számító rugalmas végek

A nose- és tailpressek érzésének üdítésére lett kifejlesztve, a rugalmassági pont a deszka hasa helyett a lap végei felé lett kitolva, hogy az teljesen új élményt nyújtson az elemeken.

Modellek: Solo, Contrast, Native, Windsor, Volt

blank
Simple Wood Core – Egyszerű famag

Ez a 100 %-ban fából készült mag rugalmas, élénk, tartós és könnyű. Szórakoztató és engedékeny érzést nyújt a vízen.

Modellek: Highline V2

blank
Single-Shot Fusion Sidewalls – Single-Shot fúziós oldalfalak

A Slingshot ugyanazt a technológiát építette be összes wakeboardja oldalfalába, ami a strapabíró uretán gördeszka kerekekben is megtalálható. Az alkalmazott innovatív gyártási folyamat az oldalsínt, egyetlen lövéssel fúzionálja a deszkamagba. Ez a megoldás páratlan csillapítást és tartósságot eredményez.

Modellek: Solo, Contrast, Coalition, P.O.P., Copycat Pro, Salmon, Nomad, Native, Bearden, Windsor, Space Melter, Space Rover, Johnny Rocket, Space Grom, Volt, Highline V2

blank
Tip and Tail Channels – Lapvégi csatornák

A deszka végén található csatornák segítik a ridert az agreszívabb élezések és a nagyröptű ugrások során, nagyobb tapadást és kontrollt biztosítva.

Modellek: Windsor

blank
Wide Tip / Tail Profile – Széles deszkavégek

A széles profil megkönnyíti, hogy rajta maradj az elemeken egészen azoknak a végéig! Ezen kívül nagyobb felületet biztosít, ezáltal a víz felszínén tartva kevesebb energiabefektetéssel.

Modellek: Copycat ProBeardenSpace Rover

2024-slingshot-pop-wakeboard
Three-Stage Rocker Profile – Három lépcsős rocker profil

Lassabb sebesség a vízen, nagyobb poppolás a hullámról. Ideális hajó mögött, illetve a parkokban tailpress és nosepress pozíciók megtartásához.

Modellek: P.O.P.

Reméljük hasznosnak találtad a wakeboard technikai jellemzőiről írt cikkünket. Bármilyen egyéb felmerülő kérdés esetén keress minket bizalommal a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségünk egyikén.

Ezen a linken bővebben olvashatsz a hogyan válasszunk wakeboardot tanácsainkról. Itt pedig a wakeboard kötések technikai jellemzőiről.

A gyártó honlapja: Slingshot Sports